Jean-Michel Jarre va susţine un concert virtual, ”ca în Matrix”

Jean-Michel Jarre va cânta live, duminică, ”în avatar, ca în ‘Matrix”, într-un univers virtual în care i se pot alătura ”avatarurile spectatorilor, în imersiune totală”, a anunţat artistul miercuri pentru agenţia AFP.

Un avatar ar rapperului american Travis Scott a fost deja văzut în jocul video ”Fortnite” în timpul izolării. Însă proiectul lui Jarre, intitulat ”Alone Together”, realizat împreună cu startup-ul francez VRrOOm, va merge mai departe.

”Tot ce s-a făcut până acum, ca şi în cazul ‘Fortnite’, a fost înregistrat în prealabil, într-un univers preexistent. Acolo este o imersiune totală, într-un spaţiu creat şi în direct. Ca în ‘Matrix’. Concertul va dura 45 de minute şi există o interacţiune cu publicul”, a dezvăluit vedeta internaţională a muzicii electronice, mereu la zi cu noile tehnologii.

Spectacolul lui Jarre, organizat în cadrul Festivalului Muzicii în Franţa (21:15, ora Parisului), va fi transmis în direct pe toate platformele digitale, accesibile din orice zonă a lumii (prin intermediul site-urilor şi reţelelor lui Jarre şi VRrOOm).

Accesul la acest spectacol de realitate augmentată va fi gratuit, fiind susţinut de Ministerul Culturii din Franţa, care îl va transmite la rândul său.

”Realitatea augmentată nu va înlocui niciodată spectacolul în direct, dar îl poate completa. Îl putem compara cu apariţia cinematografiei în raport cu teatrul”, a mai spus artistul.

Distribuie informația
Alte știri