Jucătorul maghiar de şah Richárd Rapport vrea să îşi continue cariera în culorile României, Asociaţia Maghiară de Şah protestează

Budapesta, vineri, 27 mai 2022 (MTI) – Jucătorul maghiar de şah Richárd Rapport vrea să îşi continue cariera în culorile României. Federaţia Maghiară de Şah protestează împotriva acestui lucru şi face tot posibilul pentru a se asigura că jucătorul de şah, aflat pe locul cinci în clasamentul mondial, să concureze mai departe pentru Ungaria, a declarat László Szabó, preşedintele federaţiei, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Acesta a adăugat că au fost informaţi de către Federaţia Internaţională (FIDE) despre faptul că Richárd Rapport doreşte să îşi continue cariera în culorile României.

“FIDE ne-a semnalat că Ricsi a iniţiat schimbarea ţării pentru care să concureze. În astfel de cazuri, federaţia are la dispoziţie 90 de zile pentru a protesta. Noi am pus FIDE o serie de întrebări, pentru că regulamentul cu privire la schimbarea ţării este destul de lax şi neclar, astfel că am solicitat ca federaţia să interpreteze situaţia”, a explicat László Szabó, pentru MTI.

Preşedintele a subliniat că în cele 90 de zile, Richárd Rapport poate continua să concureze în culorile Ungariei, respectiv are posibilitatea să concureze neutru, reprezentând FIDE, însă nu există astfel de informaţii. În consecinţă, la turneul din cadrul Campionatului Mondial de Şah, care va începe în data de 16 iunie, la Madrid, jucătorul de şah maghiar în vârstă de 26 de ani în niciun caz nu va putea să concureze încă pentru România.

László Szabó a subliniat că sunt în contact cu federaţia din România, care are o atitudine “foarte corectă” cu privire la subiect şi care ar dori să soluţioneze cazul “fără prejudicii”. Federaţia Română de Şah a transmis că Rapport i-a abordat cu solicitarea sa. Totodată, preşedintele federaţiei ungare a explicat că i se pare îngrijorător faptul că nu este nevoie de schimbarea cetăţeniei, şi că dacă cineva vrea să concureze în culorile unei alte ţări, nu trebuie decât să aibă reşedinţa în ţara respectivă.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri