Judecătoarea cu origini bihorene, Ioana Ancuţa Popoviciu va fi cercetată de Inspecţia Judiciară

Foto: facebook/Ancuta Ioana Popoviciu

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din Mangalia care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată, va fi cercetată de Inspecţia Judiciară.

Judiciară a transmis, astăzi, un comunicat în care a arătat că judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi cercetată disciplinar, după declaraţia făcută ieri în primul termen al dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022, după ce, anterior, a fost judecătoare la Ineu. De loc, este din Beiuș, fiind absolventă a Facultății de Drept a Universității Oradea.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a mai fost sancționată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru abateri profesionale, conform Luju.

Distribuie informația
Alte știri