Judecătoarea din Oradea care a făcut plângere penală împotriva ambasadorului american e verificată acum de Inspectia Judiciara

„Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Alexandru.

Magistratul oradean anuntase pe blogul personal că a depus o plângere penală la DNA împotriva ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pe care îi acuză de trafic de influență.
Judecătoarea explica faptul că prin acest gest dorește să atragă atenția cât de ușor se pot face plângeri la Directia Nationala Anticoruptie în „sezonul denunțurilor”.

Florica Roman alături de alți 3 magistrați au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în 2014, pentru că ar fi cerut bani şi diverse bunuri ca să intervină la colegii magistraţi de la Tribunalul Bihor în favoarea unui infractor.

Distribuie informația
Alte știri