„Jurnal de gojdist”, un dar de suflet la Centenarul templului educatiei oradene

In cea de a cincea zi a activitatilor incluse in programul Centenarului Colegiului National „Emanuil Gojdu”, vineri, 4 octombrie 2019, Sala festiva a templului educatiei oradene a fost din nou, arhiplina. Invitati de peste hotare, academicianul Dorin Poienaru, profesori universitari si foarte multi fosti gojdisti au fost prezenti la lansarea unor volume scrise de dascali sau colegi de-ai lor.

Despre „Jurnal de gojdist” purtand semnatura lui Dorel Tifor si a unor fosti elevi de-ai sai a vorbit un alt dascal de exceptie, Marcela Bejan. „Daca citesti aceasta carte ai senzatia unicitatii. Oamenii traiesc un timp unic, intr-un liceu unic. Profesorul redevine elev, iar elevii lui au ajuns parinti si le vorbesc dascaleste copiilor lor”. Cartea are umor si in acest volum „Bastilia”, cum i se mai spunea liceului, rade, mai spune Marcela Bejan. Ea lauda editorul cartii, pe Dana Dragan dar si pe graficiana Olivia Rosca.

Dorel Tifor, eminentul profesor de limba romana a petrecut 54 de ani din viata in templul educatiei oradene si a fost si este legenda vie a Colegiului National „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri