„Jurnalul Annei Frank” – Cartea săptămânii în Cărturești Lotus Oradea

Recomandarea noastră în această săptămână este adaptarea grafică a anului, care vine de la Humanitas – „Jurnalul Annei Frank”.
„Jurnalul Annei Frank” a fost publicat pentru prima oară acum şapte decenii, iar lumea a descoperit ororile nazismului prin ochii unei fete de 13 ani care, în ascunzătoarea unde s-a adăpostit împreună cu familia, în 1942, şi-a notat cu candoare tot ceea ce trăia şi simţea.

Astăzi, însemnările zilnice ale Annei sunt transformate într-un roman grafic bazat pe ediția definitivă a jurnalului, oferindu-le tinerilor cititori o perspectivă neobișnuită și interesantă asupra istoriei, în care vocea adolescentei este însoţită de imagini puternice, vii şi lămuritoare.

Această carte a fost publicată sub patronajuj Fundaţiei Anne Frank. În calitate de unic supravieţuitor şi unic moştenitor al fiicei sale Anne, Otto H. Frank a înfiinţat fundaţia Anne Frank (AFF) în Basel, Elveţia, în 1963, desemnând-o reprezentantul său legal. Manuscrisul Annei Frank se află în Casa Memorială din Amsterdam și este înscris în Patrimoniul mondial al UNESCO.

Georgiana Anghel
Asistent Librar Sef
Carturesti Lotus Oradea

Distribuie informația
Alte știri