Karina Mihuţa de la CS Crişul Oradea, campioană naţională la K1

Sâmbătă, 25 noiembrie Complexul Sportiv Apollo din Bucureşti, a găzduit Campionatul naţional de Kempo K1, competiţie organizată de către Federaţia Română de Kempo (preşedinte Amatto Zaharia). La startul acestei competiţii care a strâns 716 sportivi de la 62 de cluburi din ţara, s-au aflat şi cluburile orădene Crişul (director Pető Dalma Csilla) cu o sportivă, respectiv King do-Lions (preşedinte Tulkos Romeo) cu doi sportivi.

Mihuţa Karina, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Crişul Oradea (antrenor Tulkos Romeo), a concurat la categoria de juniori feminin 16-18 ani / -65 kg, unde după două victorii a întâlnit-o în finală pe campioana europeană din acest an la probele de full-contact, submission şi knockdown, Neagu Ştefania din Slobozia, cu care a avut un meci foarte greu , ambele sportive având experienţă şi un nivel valoric foarte ridicat, cucerind astfel titlul de “campioană naţională”. Karina a concurat la acest campionat a concurat la categoria de greutate de -65 kg, ea  fiind la -60 kg.

Cei doi sportivi ai clubuui King do-Lions pregătiţi de către instructorul Magyar Zsolt, deşi au avut o evoluţie foarte bună, nu au reuşit să se califice în primii trei sportivi, fiind vorba de Gellért Máté (16-18 ani/-80 kg) şi Barbur Dragoş (14-15 ani / -55 kg), ei aflându-se pentru prima dată la Campionatul naţional de kempo K1.

“Este un rezultat îmbucurător, deşi sinceră să fiu ne aşteptam la acest rezultat, dat fiind faptul că vorbim despre Karina, care este o sportivă de mare valoare, care în acest an la mai multe probe a urcat pe prima treaptă a podiumului la campionatele mondiale şi europene, fiind şi campioană naţională la semi-kempo.” – Pető Dalma Csilla (director C.S. Crişul Oradea, vicepreşedinte AJ Kempo Bihor).

“A fost o competiţie foarte grea cu un nivel ridicat ceea ce ne bucură, fiindcă aşa putem vedea nivelul la care suntem, putem analiza greşelile tehnice sau lipsurile, pe ce să punem un accent mai mare la periodizare. Pentru Karina a fost foarte importantă această experienţă deoarece în curând va începe pregătirea pentru Campionatul Mondial de Kempo din anul 2024, unde avem ca obiectiv clasarea pe locurile I-III.”  – Tulkos Romeo (antrenor, preşedinte AJ Kempo Bihor)

Distribuie informația
Alte știri