Kelemen Hunor la Oradea: Întârzierea adoptării bugetului de stat pe 2019 e doar vina Guvernului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întârzierea în adoptarea bugetului de stat pe anul 2019 este din vina exclusivă a Guvernului, sperând ca Parlamentul, unde proiectul a fost trimis spre reexaminare, să îl voteze cât mai repede, conform mediafax.ro.

El a declarat, sâmbătă, la Oradea la Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR că administrațiile publice ar trebui să își adopte propriile bugete până la finele lunii aprilie. Liderul UDMR a comentat și faptul că a fost pentru prima dată în istoria României când bugetul este atacat la Curtea Constituțională, spunând că speră să nu se mai întâmple acest lucru „în deceniile următoare”.

Potrivit acestuia, întârzierea se resimte deja în sănătate, în învățământ, astfel că Parlamentul va trebui să redezbată acest buget, iar dacă este nevoie să îl modifice, dacă nu să îl adopte așa cum l-a adoptat deja anterior.
„Bugetul trebuie făcut public cât de repede posibil pentru că dacă mai pierdem timp atunci cetățenii vor avea de pierdut și instituțiile publice, iar binele public va fi lezat, ceea ce este inacceptabil”, a mai spus liderul Uniunii.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri