Klaus Iohannis: După negocieri complicate am obținut pentru România un rezultat frumos

Şefii de state şi de guverne ale ţărilor membre Uniunii Europene au căzut de acord marţi dimineaţă asupra planului prin care sunt împrumutaţi 750 de miliarde de euro ca răspuns la pandemia care a ucis 135.000 de oameni în Blocul Comunitar şi a afectat economia pe continent, scrie politico.eu.

Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro şi împrumuturi de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii şapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro.

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

„După negocieri foarte complicate am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare, vom folosi acesta suma pentru a reface infrastructura, spitale, școli,  pentru a moderniza marile sisteme publice, mare parte din acești bani vor fi folosiți pentru relansarea economică”, a spus Iohannis.

Președintele României a calificat rezultatul obţinut de România la summitul UE drept ”un rezultat frumos”

Distribuie informația
Alte știri