Klaus Iohannis, după ședința CSAT pe tema coronavirus: Nu există motive de panică

Foto: digi24.ro

Președintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la finalul ședinței CSAT convocată pentru a discuta pe tema coronavirus, că „s-a constat că instituțiile au luat la timp măsurile care se impun”. El a cerut ca nivelul de mobilizare să rămână ridicat și a făcut din nou apel la calm și la o informare corectă.

În CSAT s-a luat decizia alocării de către Guvernul României a resurselor financiare pentru achiziția de echipamente individuale de protecție, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă și medicamente.

„Toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus. Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția. De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiștilor, inclusiv a celor din Organizația Mondială a Sănătății, conform căreia cea mai sigură protecție este menținerea unei igiene personale permanente”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Sursa: digi24.ro

Alte știri