Klaus Iohannis l-a nominalizat, din nou, pe Nicolae Ciucă premier: „În Parlament s-a format o majoritate solidă”

Foto: hotnews.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 22 noiembrie, că îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Șeful Statului a precizat că a avut o discuție „foarte bună” cu reprezentanții PNL, USR, UDMR și grupul minorităților.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

Nicolae Ciucă: În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agreăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic cetățenii așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19 și de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementare PNRR și este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ce înseamnă derularea unui proces de investiții solide precum și un program de măsuri sociale.

Distribuie informația
Alte știri