Kris Richard revine la CSM Oradea

Kris Richard este din nou jucător al echipei de baschet masculin CSM Oradea. Baschetbalistul american cu cetățenie română se întoarce după un sezon la echipa alături de care a câștigat două titluri de campion al României. El a semnat un angajament pe termen lung cu formația ros-albastra.

Înalt de 1.92 metri, în vârstă de 32 ani, jucător de poziția 2, Kris Richard are deja zece sezoane la activ în baschetul profesionist. A absolvit universitatea Tulane în 2011. El a mai jucat în Mexic, Kazahstan, Letonia, Germania, Polonia și Franța.

Richard, originar din Texas, a petrecut mai bine de doi ani alături de formația orădeană El a semnat cu CSM-ul la jumătatea sezonului 2017/18 și a contribuit din plin la câștigarea titlurilor naționale din 2018 și 2019. Kris a evoluat pentru Oradea și în sezonul 2019/20, pe parcursul căruia a dobândit cetățenia română. Aceasta stagiune nu a putut fi completată din cauza declanșării pandemiei COVID-19.

Jucătorul ce a purtat numărul 0 în primul său mandat la CSM Oradea are 85 meciuri în Liga Națională, 11 în Cupa României, respectiv 2 în SuperCupă. De asemenea, a reprezentat CSM-ul în cupele europene, la nivel de Basketball Champions League și FIBA Europe Cup. Are medii de 14.9 puncte, 3.6 recuperări și 2.9 pase decisive în aproape 29 minute pe partidă pentru 15.4 la eficiență.

În sezonul 2020/21, Richard a evoluat în Polonia, pentru Zielona Gora. El a semnat cu această echipă în noiembrie 2020 și a jucat în Liga VTB, respectiv în competițiile interne din Polonia. 

Distribuie informația
Alte știri