La 1 Decembrie 2018, in Oradea se va inaugura Podul Centenarului

DIGITAL CAMERA

Podul Centenarului va fi gata pana la 1 decembrie 2018, data la care se aniverseaza 100 de ani de existenţă a statului instaurat la Alba Iulia. Promisiunea este a edilului oradean, Ilie Bolojan, care mizeaza ca alesii locali vor aviza favorabil, pe data de 30 martie, proiectul initiat de municipalitate.

Podul peste Crisul Repede, intre strazile Plevnei si Szigligeti Ede, care va inlocui actuala pasarela pietonala realizata in anii 50, va avea doua benzi de circulatie sustinute de arce metalice, fara pila de sprijin. Lungimea totala a podului va fi de 84,71 metri iar latimea de 18,6. Trotuarele au fost proiectate in consola, in exteriorul arcelor de sustinere, pe ambele parti, cu latimea de 3 m, incluzand si un culoar pentru pista de ciclisti.

Valoarea estimata a investitiei este de 3,1 milioane de euro, fara TVA la care se vor mai adauga alti 360 de mii de euro, necesari pentru demolarea pasarelei actuale. Termenul de executie este de 14 luni, Podul Centenarului urmand a fi inaugurat la 1 Decembrie 2018.

Alte știri