La Bicentenarul morții lui Ion Budai Deleanu – „Țiganiada”, integrală pe Youtube

Cu prilejul comemorării a două sute de ani de la moartea lui Ion Budai Deleanu, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a realizat un audiobook cu textul complet al „Țiganiadei”, în varianta modernizată a lui Cristian Bădiliță, care este și inițiatorul proiectului.

Lansarea va avea loc în curtea Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, luni, 24 august, începând cu ora 19.00, în prezența lui Cristian Bădiliță și a Preasfinției Sale Virgil Bercea.

Editorul de astăzi al poemei eroi-comice „Țiganiada”, Cristian Bădiliță, face un serviciu public acestei opere literare, de început impetuos al literaturii române vechi, și literaturii autohtone. Prin versiunea modernizată a „Țiganiadei”, transpusă într-o limbă clară, accesibilă și curgătoare, fără a trăda esențialul, conținutul, ideile, intriga, forma rimată, dezideratul editorului a fost să limpezească această capodoperă, să îi redea cursivitatea. A „tradus” mulți termeni de neînțeles pentru majoritatea cititorilor de astăzi, a modernizat topica și formele vechi lexicale, păstrând stilul și savoarea limbii lui Ion Budai-Deleanu.

Începând cu data de 24 august 2020, audiobookul va fi în acces liber pe Youtube. El însumează peste 6 ore de înregistrare.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri