La curățenia de primăvară din Oradea participă și 5 deținuți din Penitenciar

Cinci deținuți repartizați în regim deschis în Penitenciarul Oradea desfășoară, începând de astăzi, 12 aprilie, activități de igienizare și întreținere a spațiilor verzi pe raza municipiului. Acestea se realizează în baza contractului de prestări servicii încheiat între Penitenciarul Oradea și Primăria Oradea.

Primul obiectiv vizat este amplasamentul situat pe strada Ogorului spre localitatea Cheriu – fosta cale ferată dezafectată. Durata contractului este de 8 luni (12 aprilie – 31 noiembrie 2022) și cuprinde serviciille de îndepărtare a vegetației și de amenajare a terenurilor degradate cu următoarele activități: smulgere buruieni, tăierea lăstarilor lacomi și a vegetației abundente (mărăciniş, tufe, arbuști etc.) cu motocoase, topoare, sape etc., curățirea de vegetație uscată, colectarea/adunarea deșeurilor rezultate, în vederea transportării lor, dar și amenajarea terenurilor denivelate de pe amplasamentele care nu sunt cuprinse în cadrul altor activităţi similare și care nu sunt în administrarea altor persoane juridice.

Amplasamentele propuse în continuare pentru prestarea serviciilor de îndepărtare a vegetației și salubrizare sunt:

– mal stâng Crișul Repede – strada Margaretei – strada Navigatorilor;

– mal drept Crișul Repede – strada Făcliei de la Silvaș la Podul CFR Dinamo;

– mal stâng Crișul Repede (str. Dragoș Vodă, stația de autobus bloc P9 – Depozitul Peco) – conducte Termoficare;

– mal drept Crișul Repede (Ștrand Ioșia – Pod CFR Densusianu) – conducte Termoficare;

– halda de deșeuri dezafectată – strada Matei Corvin;

– mal stâng Crișul Repede – de la strada Corneliu Baba spre vărsarea Pârâului Peța în râul Crișul Repede;

-Calea Sântandreiului/Ogorului – linia CFR;

– Strada Ogorului spre localitatea Cheriu – fosta cale ferată dezafectată;

– Mal stâng Crișul Repede – Pod Decebal – Podul  Carol;

– Mal drept Crișul Repede – sub Podul Densusianu spre Priza de apă.

Operatorul de salubritate, S.C RER Vest S.A va participa la colectarea și transportul deșeurilor municipale abandonate cu 3 autobasculante de capacitate 14 mc și un încărcător cu cupă.

Colaborarea dintre Penitenciarul Oradea și municipalitate, una cu tradiție, are ca scop comun valorizarea muncii ca proces cu valabilitate îndelungată, indiferent de rolul avut în societate și de implicare a instituției penitenciare în viața comunității, astfel încât să devină parte activă a acestuia, în scopul facilitării demersurilor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin adoptarea unor modele prosociale.

Disciplina muncii, supravegherea și paza deținuților în timpul activităților lucrative sunt asigurate de polițiștii de penitenciare special instruiți și pregătiți în acest sens.

Distribuie informația
Alte știri