La ei se poate, la noi nu! Autostrada M4 ajunge în 3 ani la limita Bihorului – VIDEO

Autostrada M4 din Ungaria se apropie vertiginos de graniţa cu România. Țara vecină a început lucrările pe ultimul tronson al şoselei rapide dintre Budapesta şi Bors. Are o lungime de 30,4 kilometri, iar satul Nagykereki, va fi punctul de joncţiune cu autostrada ce va trece in Bihor prin Parhida, comuna Tămăşeu.

M4 va ajunge la graniţa româno-ungară, în apropriere de Oradea, până în 2020, si are o lungime totală de 233 de kilometri. Teoretic, atunci se va lega cu Autostrada Transilvania. Practic, rămâne de văzut.

După eşecurile cu americanii de la Bechtel şi cu spaniolii de la Corsan, cărora statul român le-a reziliat contractele de execuţie a lucrărilor,încă nu a fost lansată licitaţia pentru un nou constructor pe tronsonul Borş-Suplacu de Barcău. România a demarat acum 13 ani lucrările la Autostrada Transilvania dar nu se știe când vor si fi definitivate.

La eveniment au participat și parlamentari UDMR de Bihor, precum și administratorul public al Consiliului Județean, Szabo Jozsef. De altfel, senatorul Cseke Attila a fost unul din vorbitorii de pe scena amplasată în șantier. Prezența domniei sale a fost ca un mesaj indirect adresat autorităților de la București pentru urgentarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

IMG_8431

Distribuie informația
Alte știri