La început de an, suferința se preschimbă în speranță. Prima prelevare de organe din 2023, la Oradea

Foto: Facebook/ ANT

Cursa contracronometru pentru viață a început miercuri noapte, 4 ianuarie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, acolo unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală și-a găsit puterea de a oferi șansa la viață pentru alți oameni necunoscuți. Pentru intervențiile de prelevare la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale IC Fundeni pentru ficat, ICUTR Cluj pentru rinichi si Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București pentru cornee.

Efortul lor a fost preluat mai departe de echipele multidisciplinare din centrele de transplant: chirurgi, anesteziști, gastroenterologi, nefrologi, laborator.

În spatele acestor vieți ce au putut fi salvate prin transplant s-au aflat echipele ATI și de coordonare transplant ale celor 2 spitale, pe umerii cărora s-a aflat misiunea cea mai încărcată de emoție și responsabilitate. Apreciem dedicarea echipelor ATI și de coordonare transplant de la SCJU #Oradea, Dr. Carmen Pantiș, Dr. Elena Blaga, Dr. Luiza Zissu, As. Otto Gergely.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism zi şi noapte, indiferent de ziua din calendar.

Distribuie informația
Alte știri