La mulți ani, Alex Rusu! Interviu

Prezență umană discretă, dar personalitate artistică vulcanică, Alex Rusu este actor al Teatrului „Regina Maria” din anul 2000. Ce-i place să facă și să joace veți afla din interviul ghiduș pe care l-a oferit de ziua sa.

– Alexandru Rusu, te-ai născut în Bistrița-Năsăud, un spațiu legendar prin peisaje și prin caracterul oamenilor. Te-ai defini ca un ardelean tipic, ca ardeleanul din bancuri?
– Da, fără doar și poate. Un ardelean calm, care gândește mult înainte de a acționa.

– Ce te-a atras spre teatru, cum ai prins gustul ăsta? Ce ai fi făcut dacă nu erai actor?
– Ce m-a atras înspre teatru? Nu cred ca a fost vorba de atracție. Eram convins că pot face actoria. În ultimii ani de liceu chiar am cochetat cu teatrul datorită fostului meu diriginte, care îmi sugerase deja de câteva ori să încerc să dau admitere la facultatea de teatru. Îmi spunea uneori: ,,Ai talent, e păcat să se irosească, chiar nu vrei să dai la teatru? Cunosc eu o profesoară de actorie care te-ar putea îndruma”. După ce am terminat armata l-am căutat pe fostul meu diriginte și i-am spus că vreau sa încerc și să dau la facultatea de teatru. Iar restul este o istorie care încă se scrie… Dacă nu m-aș fi făcut actor cu siguranță m-aș fi făcut Chef. Îmi place să gătesc și cred că aș fi făcut performanță în domeniul ăsta.

– Ai hobbyuri speciale? Ce faci când nu joci?
– Nu. Nimic special. În timpul liber gătesc, citesc, vizionez filme. Cam ceea ce face orice om normal. Deci nimic deosebit.

– Ești căsătorit cu o actriță, Anca Sigmirean, și ai o fetiță minunată. Cum e viața într-o familie ,,teatrală”?
– Păi cum să fie… ne completăm reciproc. Noi părinții cu ,,vorbele” iar Rebeca cu ,,notele… muzicale”, adică îmbinăm teatrul cu muzica.

–Ce rol ți-ai dori cel mai mult?
– Othello!!! Glumesc, bineînțeles. Fiecare rol pe care-l primesc este o provocare. Așa că rolul pe care mi-l doresc cel mai mult este URMĂTORUL.

Teatrul Regina Maria

Distribuie informația
Alte știri