La mulți ani, Denisa Vlad! Scurt interviu cu actrița Teatrului Regina Maria

Astăzi este ziua actriței Teatrului Regina Maria, Denisa Vlad, și cu ocazia aniversării sale a oferit un scurt interviu în care vorbește despre destinul ei în teatru, despre pasiunile care i-au călăuzit viața și despre Oradea.

În pragul aniversării sale, Denisa mărturisește că dintre toate pasiunile și hobbyurile pe care le-a avut până acum, teatrul a rămas cea mai puternică atracție. O pasiune care s-a transformat în profesie. A mai fost atrasă de motociclism, însă a rămas la stadiul de începător, după ce asociația căreia i se alăturase s-a închis. „Motociclismul nu l-am practicat decât vreo doi ani. Mă înscrisesem într-un club de motociclism ai cărui membrii erau oameni foarte speciali. Am călătorit alături de ei și m-am simțit în siguranță, ca începătoare, pentru că eram flancată când porneam la drum”, povestește actrița. „Motociclismul îmi dădea o senzație de libertate și, totodată, o senzație de forță. În general mă simt atrasă de activitățile prin care demonstrăm că noi, femeile, suntem cumva egale cu bărbații”, a explicat Denisa.

Cum spuneam, însă, la început, cea mai mare pasiune a Denisei a fost și a rămas teatrul. „Mi-am dat seama că sunt atrasă de această profesie în liceu. Am văzut spectacolul Gaițele și i-am spus mamei că vreau să mă fac actriță”, spune Denisa. „În Craiova, orașul în care m-am născut eu, nu se dădea la vremea respectivă admitere decât din doi în doi ani. Și în anul în care am absolvit eu liceul era pauză. Ca să nu stau un an acasă, am dat admitere la Comunicare, Litere și Drept. Am intrat la toate trei, în primii 12”, își amintește actrița. „Când o să faci ce-ți place, vei fi prima, mi-a spus tata. Și a avut dreptate. În anul următor am intrat la teatru, prima. Nu am făcut nicio pregătire, momentele mi le-am pregătit singură și unicul meu spectator a fost mama, care a plâns la unul dintre monoloage. Atunci am știut că am o șansă”, rememorează Denisa.

La Oradea a ajuns, prima dată, din întâmplare. I-au plăcut orașul și Sorin Ionescu, actorul care avea să-i devină partener de viață. Așa se face că, în anul 2008, Denisa s-a alăturat Trupei Iosif Vulcan. Nu are un rol preferat și nicio vreo slăbiciune pentru un anumit registru. „Îmi place ceea ce fac, bucuria mea este să fiu pe scenă, nu contează ce anume joc. Îmi doresc ca spectatorii să vină în număr cât mai mare la teatru. Astfel noi, actorii, avem satisfacția că reușit să dăruim ceva”, a mai spus Denisa.

La mulți ani, Denisa Vlad!

Florina Dometi
Ramona Nemeș
Biroul de presă

Distribuie informația
Alte știri