La mulți ani, Emeric Jenei! Antrenorul care a câștigat cele mai mari trofee din fotbalul românesc împlinește 81 de ani

În 1986, Steaua, antrenată de Emeric Ienei câștiga trofeul suprem al echipelor de club. Astăzi, inegalabilul antrenor, stabilit la Oradea, împlineste 81 de ani.

“Cândva, în adolescenţă, în orele dintre antrenamente, cu picioarele pline de vânătăi, visa să devină avocat! A detestat armata, ba chiar i-a fost frică de ea, dar spune că fără obiceiurile deprinse în cele două luni de instrucţie cruntă n-ar fi fost omul de astăzi”, a declarat cu ceva ani in urma pentru adevarul.ro.

Emeric Jenei s-a nascut in 22 martie 1937, la Agrișu Mic. Între 1957-1969 a jucat la FC Steaua București, echipă pentru care a marcat 7 goluri. În anul 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni ca antrenor al echipei FC Steaua București, al cărui lot era format la acea vreme din Helmuth Duckadam, Ștefan Iovan, Miodrag Belodedici, Anton Weissenbacher, Dumitru Stângaciu, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Ladislau Bölöni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Constantin Pistol, Gavrilă Balint, Victor Pițurcă, Marin Radu II și Lucian Bălan. Pentru această performanță a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu baretă.

Între 1986-1990 a fost antrenorul echipei naționale de fotbal a României. Puțini știu însa ca nea Imi a antrenat și echipa FC Bihor Oradea (1978-1979), iar ca fotbalist a adunat 12 selecţii în echipa naţională a României.

Distribuie informația
Alte știri