La Multi ani Romania, la multi ani dragi romani, oriunde v-ati afla!

1 Decembrie a fost adoptata ca zi nationala in 1990, reprezentand sarbatorirea Marii Adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România. 1918 inseamna in istoria poporului nostru anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.

SPECIAL, de Ziua Nationala. City managerul orasului, Dacian Palladi, asa cum nu l-ai vazut niciodata. VIDEO

La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a acordat votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, vot aclamat de o impresionanta adunare populara.

Cu prilejul Zilei Nationale, Primaria Municipiului Oradea invita locuitorii urbei la Festivitatile care vor incepe la ora 10:00, la Statuia Ostasului Roman din Parcul 1 Decembrie, cu ceremonialul religios si militar, urmat de defilarea detasamentului de onoare si prezentarea onorului.

Imediat după finalizarea paradei, in jurul orei 11:30, va incepe distribuirea meniului traditional de fasole cu ciolan, varza murata si ceai, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor. Vor fi doua puncte de distributie, din care unul va fi contracost (la un pret de 5 lei). In acest an, municipalitatea a pregatit pentru oradeni 2.700 de portii de mancare si ceai, preparate cu sprijinul Garnizoanei, la popota militara.

Distribuie informația
Alte știri