La multi ani tuturor mamelor din Romania!

Ziua mamei se sărbătorește în România în prima duminică a lunii mai, respectiv la 7 mai 2017, relateaza Agerpres.

A fost instituită prin Decretul 1468 privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei mamei și a Zilei tatălui, semnat de președintele României, Traian Băsescu, la 13 octombrie 2009, și publicat în M.O. 694/15 octombrie 2009.

Prin sărbătorirea Zilei mamei, este subliniată importanța acesteia în viața de familie și în universul copilului. Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii, care, în lipsa unei Zile a mamei, a marcat doar Ziua femeii — 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații.

De jur împrejurul lumii, există date diferite pentru marcarea acestei sărbători, dintre acestea remarcându-se 8 martie, când este celebrată și Ziua internațională a femeii, sau 21 martie, prima zi de primăvară. Potrivit site-ului www.mothersdaycelebration.com, în cea mai mare parte a țărilor care marchează această zi, ea este sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, printre acestea numărându-se: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii.

Distribuie informația
Alte știri