La mulţi ani tuturor taţilor din România!

Conform legii adoptate de Guvernul României în 2009, țara noastră sărbătorește Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Anul acesta evenimentul e celebrat în data de 14 mai.

Este dedicat taţilor, bunicilor şi tuturor bărbaţilor care joacă rolul de tată în viaţa cuiva, părinţilor responsabili şi implicaţi în creşterea şi educarea propriilor copiii. Ziua Tatălui urmează la o săptămănă după Ziua Mamei, şi este, de asemenea, un bun prilej pentru ca modelele pozitive să fie promovate în familie şi societate.

Aniversarea zilei tatălui oferă copiilor posibilitatea de a-și exprima dragostea și respectul pentru părinții lor, un sentiment care are ca țel consolidarea relației tată-copil și, în consecință, în dezvoltarea emoțională a fiecărui copil.

Un rol important în existenţa acestei sărbători mondiale l-a avut Sonora Dodd, fiica unui veteran de război care şi-a crescut singur cei şase copii. După celebrarea mamei, în 1909, Sonora Dodd i-a spus pastorului său că şi taţii ar trebui să aibă parte de o asemenea sărbătoare şi a sugerat ziua de 5 iunie, ziua tatălui ei, pentru un asemenea eveniment. În timp, Ziua Tatălui a devenit foarte populară şi este sărbătorită în întreaga lume, în diferite zile ale anului.

Distribuie informația
Alte știri