Dosare penale pentru cercetarea a 6 posibile infracțiuni legate de procesul electoral, în Bihor. Comunicat

foto: infosudest

În urma analizei realizate la nivelul județului Bihor cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă informăm că, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Cele peste 1.680 de forțe de ordine din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, din județul Bihor, au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 30 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat.

La nivelul județului Bihor au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 6 posibile infracțiuni. Pentru aceste cauze cercetările se efectuează în continuare sub coordonarea parchetelor competente, în vederea lămuririi aspectelor semnalate.

În 11 cazuri au fost conturate aspecte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni, în valoare totală de 6.000 lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 625 de persoane fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 76.630 de lei și constatate 9 infracțiuni.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Bihor și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță, pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.

Totodată, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și pompierii din județul Bihor mulțumesc cetățenilor care au înțeles mesajele și recomandările transmise anterior, astfel încât procesul electoral din data de 9 iunie a.c. s-a desfășurat într-un climat de normalitate și cu respectarea cadrului legal.

Distribuie informația
Alte știri