La Oradea, 7 echipe feminine își dispută supremația în cadrul Superligii României la șah

Începând de vineri, 23 septembrie, Oradea este și gazda Superligii României la șah pe echipe, la feminin. Competiția se desfășoară tot la Hotel Continental, unde întrecerea la masculin a ajuns la runda a 3-a.

7 echipe feminine se vor bate pentru medaliile puse in joc. Este vorba de: ACS Arnia IT, CS Studențesc Medicina Timișoara, CSM București, CSM Iași 2020, CSM Sighetu Marmației, CSU ASE Superbet și CS Universitatea de Vest Timișoara. Jucătoarele sunt din România, Ungaria, Turcia, Georgia,Ukraina, Franta și Rusia.

Cele mai valoroase șahiste sosite la Oradea sunt Javakhishvili Lela GEO, care joacă pentru CSM Iași 2020, precum și Bulmaga Irina ROU și Atalik Ekaterina TUR, ambele legitimate la CSU ASE Superbet.

Arbitrul orădean, prof dr Fleisz János este la ultima delegare în șahul profesionist, unde a fost implicat câteva decenii bune.

Turneul beneficiază de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 5 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor. Gazde sunt este orădeanca Maria Ursente și Marius Ceteraș, ambii maeștri FIDE.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri