La Oradea a demarat campania de igienizare a domeniului public

Primăria Oradea a demarat luni, 11 martie, o amplă campanie de igienizare a domeniului public care se va  întinde pe parcursul a patru săptămâni, respectiv până în data de 5 aprilie. Acțiunea de curățenie se realizează prin operatorul de salubritate RER Vest și vizează spațiile verzi, scuarurile și aliniamentele stradale aflate sub incidența acordurilor cadru/contractelor subsecvente, respectiv a contractului de delegare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Oradea.

În această primă săptămână, acțiunea de curățenie a vizat zona centrală, mai exact strada Republicii – Magheru – Piața București – Șirul Canonicilor, Făcliei-Silvaș, cu subzonele aferente.

Echipajele RER au măturat aleile/trotuarele, au greblat frunzele uscate, au adunat crengile și vegetația, care sunt transportate la groapa de gunoi, urmând să fie transformate în compost.

În medie au fost colectate trei mașini cu o capacitate de 14 metri cubi fiecare/zi.

Cu prilejul acestei campanii, cetățenii sunt rugați să-și curețe din timp spațiile din fața locuințelor, astfel încât utilajele RER să poată aduna și transporta vegetația uscată. În cazul frunzelor, acestea trebuie adunate în saci transparenți.

Un exemplu de spirit civic este doamna Coltău Doina, în vârstă de 91 de ani (fostă învățătoare) care an de an întreține spațiul verde din fața casei sale de pe strada Nicolae Jiga.

De săptămâna viitoare, campania va viza igienizarea cartierelor Rogerius, Episcopia, Oncea, Olosig.

Cele trei săptămâni de campanie rămase se vor desfășura în următoarele zone ale orașului:

Zona 2: 18 – 22 martie (cartierele Rogerius, Episcopia, Oncea, Olosig)

Zona 3: 25 – 29 martie (cartierele Ioșia, Ioșia Nord, Europa, Grigorescu)

Zona 4: 1 – 5 aprilie (cartierele Nufărul, Velența, Dragoș Vodă, Tineretului)

Totodată, de azi 14 martie, a început acțiunea de spălare a arterelor publice din municipiul Oradea. Acțiunea de spălare s-a desfășurat în zona Cantemir-Nufărul, urmând să continue și pe celelalte artere principale.

De asemenea, în această perioadă, 11 martie – 5 aprilie 2024, sunt propuse spre curățare/spălare/vopsire: indicatoarele de circulație, stâlpii de iluminat, băncile de odihnă din parcuri și echipamentele de joacă din Municipiul Oradea.

Distribuie informația
Alte știri