La Oradea a început Campionatul European al Vatmanilor. Sute de spectatori în Piața Unirii

Campionatul European al Vatmanilor, Tram-EM, găzduit la Oradea, în premieră în România, a început sâmbătă dimineaţă, cu participarea a 25 de echipe din oraşe mari ale Europei.

Deschiderea oficială a avut loc în Piaţa Unirii, de la ora 10, cu prezentarea echipelor, alcătuite din câte doi vatmani şi un supervizor, şi un scurt filmuleţ cu tramvaie şi imagini din oraşul reprezentat, cu salutul de bun venit al directorului societăţii de transport public din Oradea, OTL, Adrian Revnic.

În cadrul competiției participă 25 de echipe din 19 țări.  În calitate de gazdă, echipa de vatmani orădeni va concura cu echipele din Hanovra (campioană en-titre), Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debrecen, Dresda, Dublin, Florența, Göteborg, Kiev, Kosice, Leipzig, Malaga, Nürnberg, Oslo, Praga, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varșovia și Zagreb.

Competiţia este împărţită în 6 probe denumite generic: “Oprirea Perfectă”, “Frânarea de urgență”, “Distanța Laterală”, “TRAM- bowling”, “TRAM-billiard”  şi o probă inedită.

 Campionatul European al Vatmanilor (TRAM-EM) este recunoscut în cadrul companiilor de transport public, fapt confirmat de interesul participanţilor. Competiţia va fi filmată cu 12 camere de luat vederi şi va putea fi urmărită live pe site-ul www.tram.eu şi pe paginile de facebook TRAM-EM  şi OTL în limbile engleză şi română.

Distribuie informația
Alte știri