La Oradea începe Superliga României la șah, cea mai importantă competiție inter-cluburi din țară

În premieră, Superliga României la șah pe echipe se va desfăsura la Oradea. Hotelul Continental va fi gazda celei mai importante competiții inter-cluburi dedicate sportului minții din țara noastră. 7 echipe feminine și 10 masculine se vor lupta, în intervalul 20-29 septembrie, pentru medalii. Managerul evenimentului, desemnat de FR Șah este maestrul FIDE, orădeanul Dan Raț.

Cluburile participante la competiție sunt: Șah Club Vados Arad, ACS Smart Galați, CS de Șah al Municipiului Baia Mare, Politehnica Iași, CS Studențesc Medicina Timișoara, CS Universitatea de Vest Timișoara, CS Victoria Spartac Techirghiol, CS ASE București Superbet, CSU Târgoviște, Verdi.ro Șah Club Oltenia Craiova la masculin, respectiv ACS Arnia IT, CS Studențesc Medicina Timișoara, CSM București, CSM Iași 2020, CSM Sighetu Marmației, CSU ASE Superbet, CS Universitatea de Vest Timișoara, la feminin.


Vor fi prezenți la tabla de joc cei mai puternici șahisti ai României (printre care Dieter Nisipeanu, Richard Raport, recent naturalizat, Bogdan Deac, Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy, Szabo Gergely, Vlad Jianu, Lucian Miron sau Irina Bulmaga), precum și mai mulți mari maeștri străini din India, Ungaria, Ucraina sau Turcia.


Dan Raț sustine ca vor veni la Oradea jucători de superclasă iar despre CSU ASE Superbet spune că e o echipa de-a dreptul stelară, avându-l în lot pe fostul campion mondial Viswanathan Anand. În loturile lărgite sunt si 3 orădeni. Este vorba despre Maria si Tudor Ursente și de Sorin Samu. Cu siguranță Tudor va juca pentru CSU Târgoviște, club la care e de curând legitimat.

Turneul va beneficia de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 5 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor

Una dintre „gazde”  este orădeanca Maria Ursente, maestră FIDE.

Sub o nouă conducere, avându-l ca președinte pe Vlad Ardeleanu, fondatorul clinicilor Medima Health și fostul CCO și CEO al Carrefour România și Superbet, Federația de specialitate și-a propus să aducă șahul la un nivel de popularitate apropiat unor sporturi mai mediatizate în țara noastră, precum tenisul sau baschetul, iar ceea ce a realizat în doar un an e o dovada clară că așa se va și întâmpla.

Distribuie informația
Alte știri