La Oradea, România a învins Ungaria cu 4-0, în Billie Jean King Cup

Foto: captură Digi Sport

România a câștigat confruntarea cu Ungaria din play-off-ul Billie Jean King Cup, disputată în Sala Polivalentă din Oradea, scor 4-0, iar acum se pregătește de play-off-ul pentru accederea în Grupa Mondială.

”Tricolorele” aveau două puncte avans încă din prima zi, vineri, când Ana Bogdan a trecut de Dalma Galfi, scor 6-1, 6-4, iar Jaqueline Cristian a dispus de Anna Bondar, scor 6-2, 4-6, 7-6.

Sâmbătă, Ana Bogdan a ”desființat-o” pe Panna Udvardy în primul meci al zilei, scor 6-0, 6-2, iar deznodământul confruntării era decis. Așadar, al patrulea meci de simplu a fost anulat, însă duelul de dublu s-a jucat. A fost o nouă șansă pentru România de a-și demonstra superioritatea în fața țării vecine.

Perechea Monica Niculescu/Jaqueline Cristian a avut mici probleme în primul set contra echipei formate din Reka Luca Jani și Panna Udvardy, însă a reușit să-și adjudece victoria în super tie-break, scor final 5-7, 6-4, 10-4.

Aceasta este prima victorie pentru Horia Tecău în calitate de căpitan nejucător al României, după debutul nefericit din primăvară, 0-4 cu Polonia.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

Distribuie informația
Alte știri