La Oradea s-a semnat protocolul de susţinere Via Carpathia

România s-a alăturat unui proiect rutier care va conecta, printr-o autostradă, întreg estul Europei, de la Marea Baltică până în Grecia. Reprezentanţii judeţelor din nord-vestul României au semnat, vineri, la Oradea, un protocol prin care susţin Via Carpathia, proiect iniţiat în 2006 de Polonia şi Lituania.

În România, autostrada ar urma să intre prin Borş şi să traveseze 462 de kilometri prin Arad şi Timişoara până în Calafat. Există şi a doua variantă de traseu, dublu ca lungime, prin Deva- Sibiu-Bucureşti-Constanţa. Deocamdată, România are doar 70 de kilometri de autostradă construită care se suprapune cu Via Carpathia pe traseul Arad-Timişoara-Lugoj.

Gazda conferinței a fost Pasztor Sandor, președintele CJ Bihor susținut de cei doi vicepreședinți, iar la masa de conferinței au luat loc, printre alții, prefectul Ioan Mihaiu, cei trei șefi ai județului, Szabo Jozsef, manager al județului Bihor, europarlamentarul Emilian Pavel, directorii Andrei Caciora și Vitályos Barna de la ADD.

Oaspeții străini au fost invitați să expună stadiul proiectului Via Carpatia din țările lor, Polonia și Ungaria au avut prezentări dintre cele mai consistente ale unor porțiuni de drum deja realizate sau în curs de contractare.

După semnarea protocolului de susţinere a proiectului Via Carpatia în România, autorităţile locale aşteaptă o reacţie din partea Guvernului României. Asta în condiţiile în care există lucrări începute şi amânate sau abandonate. Este şi exemplul autostrăzii Transilvania care ar urma să se conecteze cu Via Carpathia.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri