La Oradea se va deschide un Centru Naţional de instruire în Securitate Aeroportuară

Anuntul a fost facut la cea de-a zecea reuniune a responsabililor de securitate aeronautică ai aeroporturilor din România, eveniment care se deruleaza timp de cateva zile la Oradea.

Specialiştii întruniţi in municipiul resedinta de judet a Bihorului spun că măsurile de securitate eficiente duc la creşterea traficului. Dacă un aeroport are breşe în sistemul de securitate, orice operator aerian va refuza să opereze pe acel aeroport. Chiar dacă aceste măsuri pot părea neplăcute, atât pentru angajaţi cît şi pentru pasageri, ele sunt utile pentru ambele categorii şi nu numai.

De aceea, şeful aeroportului Oradea vrea să înfiinţeze aici un Centru naţional de instruire în securitate aeroportuară: „Am propus acest lucru Consiliului Director al Asociaţiei Aeroporturilor din România şi sper că se va aproba. Securitatea aeroporturilor este o preocupare majoră şi permanentă, iar Oradea va avea un centru capabil să instruiască nu doar specialiştii din ţară dar chiar şi din alte ţări, iar asta nu este puţin lucru”, a declarat Gheorghe Pasc.

Alte știri