La Oradea, ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie

Ceremonia militară prilejuită de tripla sărbătoare a fost organizată de Prefectura Județului Bihor împreună cu Garnizoana Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea şi s-a desfășurat în Parcul 1 Decembrie, la Statuia Ostașului Român.

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, a urmat intonarea Imnului național al României și slujba religioasă.

Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de subprefectul Județului Bihor, Emilian Pavel și de istoricul Gabriel Moisa.

„Importanța acestor realizări istorice pentru cetățenii României este cu atât mai evidentă astăzi, când suveranitatea statului vecin este pusă la grea încercare. Independența statală obținută prin mari sacrificii precum și apartenența la Uniunea Europeană, oferă românilor siguranță și bunăstare în contextual geopolitic actual. Alături de partenerii noștri europeni, susținem dreptul fiecărei națiuni la autodeterminare, democrație și libertate. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, a spus subprefectul Emilian Pavel.

În finalul ceremoniei, a urmat festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia „Ostașului Român” și defilarea detașamentului de onoare.

Distribuie informația
Alte știri