La „scoala parintilor” de la DASO s-a vorbit despre prevenirea gripei si virozelor

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului “Şcoala părinţilor”, program susţinut de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor. De această dată tema a fost „Prevenţia gripei şi a virozelor respiratorii”, temă abordată de către dna Luminiţa Rob, cadru medical şi coordonatorul Creşei nr.2, „Picioruşe vesele”.

În cadrul întâlnirii, părinţii au aflat despre importanţa cunoaşterii diferenţei dintre simptomele gripei şi a unei răceli specifice sezonului rece, precum şi manifestările simptomatice ale gripei şi modalităţile de abordare a acesteia. Un alt aspect discutat a fost prevenţia, importanţa igienii mâinilor, evitarea contactului cu persoanele bolnave si vaccinarea antigripală.

Copiii de vârstă antepreşcolară, a căror sistem imunitar nu este încă pregătit pentru a înfrunta diversele boli specifice sezonului rece, sunt cei mai expuşi la virusul gripal.

Programul „Scoala parintilor” se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri