La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc a doua prelevare de organe din acest an

Foto: arhiva

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în zorii zilei de 5 mai, s-a încheiat a doua prelevare de organe din acest an de la o pacientă de 66 de ani, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi, a anunțat Agentia Nationala de Transplant

Dr. Carmen Pantiş, coordonator regional transplant: ”Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul făcut. Ca de fiecare dată, echipa ATI şi personalul spitalului din Oradea au făcut dovada profesionalismului şi responsabilităţii, astfel încât gestul familiei să nu fi fost în zadar.”

În nopatea de 4 spre 5 mai, la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca pentru rinichi, care au încheiat cu succes intervenţia de prelevare a organelor.

În aceste zile atât de dificile, generozitatea unei familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale, fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte, iar suferinţa altor oamnei să fie transformată în speranţă, a completat Carmen Pantiș”

Distribuie informația
Alte știri