La Teatrul Regina Maria, luna aceasta înseamnă primăvară, dar și poezie!

Începând din 1 martie, până în data de 21 a lunii, când este sărbătorită Ziua Internațională a Poeziei, actorii Teatrului Regina Maria oferă zilnic câte un moment liric emoționant.]

Până în prezent actorii Zentania Lakatos, Eugen Țugulea, Consuela Egyed, Sebastian Lupu, Emil Sauciuc și George Voinese au recitat din George Coșbuc (,,Concertul primăverii”), Nichita Stănescu (,,Îngerul cu o carte în mână”), Federico García Lorca (,,Întâlnire”), Mihai Eminescu (,,De ce nu-mi vii?”) Joseph Rudyard Kipling (,,Dacă…”) și George Bacovia (“Lacustră”). Înregistrările video cu artiștii orădeni interpretând momentele lirice le puteți găsi accesând pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria: https://www.facebook.com/TeatrulReginaMaria/?epa=SEARCH_BOX.

În celebrarea Zilei mondiale a poeziei, UNESCO recunoaşte capacitatea unică a poeziei de a surprinde spiritul creativ al minţii umane. Unul dintre obiectivele principale ale sărbătoririi acesteia este de a sprijini diversitatea lingvistică prin exprimarea poetică şi de a oferi un spaţiu de exprimare a limbilor pe cale de dispariţie.

Celebrarea Zilei mondiale a poeziei este, astfel, menită să încurajeze o revenire la tradiţia orală a recitalurilor de poezie, pentru a promova predarea poeziei între generaţii, pentru a restabili un dialog între poezie şi celelalte arte, cum ar fi teatru, dans, muzică şi pictură, dar şi pentru a susţine micii editori.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri