La TVR se alege, sâmbătă, melodia care va reprezenta România la Eurovision

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool, are loc sâmbătă, de la ora 20,30, şi este transmisă pe TVR 1, TVR Internaţional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din reţelele de socializare ale TVR.

În finala Eurovision 2023 România, publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs, informează site-ul TVR.

Pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afişat pe ecran, pe durata interpretării melodiei. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul „votat” şi automat votul se alocă piesei respective.

Votul online este disponibil pe site-ul http://www.eurovision.tvr.ro. Potrivit site-ului TVR, procedura este: logare, apoi „click” pe butonul „Votează”, dedicat concurentului preferat.

Conform Regulamentului competiţiei Eurovision Song Contest 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „Start vot” şi până la momentul „Stop vot”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

Finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2023 vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi, respectiv:

* Deiona – „Call on me”

* Andrada Popa – „No time for me”

* Ocean Drive – „Take you home”

* Amia – „Puppet”

* Andrei Duţu – „Statues”

* Theodor Andrei – „D.G.T. (Off and on)”

* Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – „Lele”

* Aledaida – „Bla Bla Bla”

* Adriana Moraru – „Faralaes”

* Maryliss – „Hai vino”

* JaxMan (Erin Dăneţ) – „Bad&Cool”

* Andreea D Folclor Orchestra – „Periniţa mea”

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare.

Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală – pe 13 mai. Reprezentantul României va concura în a doua semifinală.

Distribuie informația
Alte știri