La un pas de o tragedie: Incendiu provocat de utilizarea necorespunzătoare a unei butelii, într-un bloc din Oradea

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 09 iulie a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru salvarea vieților și bunurilor locatarilor unui bloc de locuințe, situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiu.

În urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 13.40, care sesiza producerea unui incendiu la un bloc cu 10 etaje, situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Oradea,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat operativ la adresa indicată, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.  

În urma executării recunoașterii la fața locului, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau la bucătăria unui apartament situat la etajul 1, casa scării fiind inundată cu fum.

Echipajele de pompieri au acționat simultan pentru evacuarea proprietarului locuinței și a unei persoane din apartamentul învecinat, pentru căutarea și salvarea eventualelor victime intoxicate cu fum, verificând în acest scop fiecare apartament în parte, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru ventilarea casei scării și a apartamentelor în care pătrunsese fumul.  

Proprietarei locuinței (care se autoevacuase până la sosirea forțelor de intervenție), soțului acesteia și celeilalte persoane evacuate de pompieri, li s-au acordat îngrijirile necesare la fața locului, întrucât se intoxicaseră cu fum, cei doi septuagenari și persoana din locuința învecinată fiind transportați ulterior la spital.

Incendiul a fost stins în circa 20 de minute, pompierii reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte camere ale locuinței și la celelalte apartamente ale blocului.

Evenimentul, generat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei butelii, s-a soldat cu arderea bunurilor din bucătărie.

Alte știri