La un pas de tragedie/ Incendiu la o casă din Diosig, din cauza fumatului

Un bărbat, domiciliat într-o casă din localitatea Diosig, s-a aflat la un pas de tragedie, salteaua pe care dormea fiind cuprinsă de flăcări de la o țigară nestinsă.

Incendiul s-a produs în cursul zilei de luni, 24 octombrie a.c., fiind sesizat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 13.55, moment în care, pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp, echipajele de pompieri ale Stației Săcueni. În ajutorul lor au acționat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Diosig.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în dormitorul casei. Pompierii militari au lichidat incendiul operativ, salvând astfel locuința și evitând producerea unor pagube materiale semnificative.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Pompierii militari bihoreni vă adresează rugămintea de a vă proteja viața și bunurile acordând o atenție deosebită măsurilor și regulilor de prevenire a situațiilor de urgență, reamintindu-vă totodată, măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • Nu fumați în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool! Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
  • Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile!
  • Stingeţi ţigara numai în scrumieră! Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări.
  • Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu!

Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă!

Distribuie informația
Alte știri