La Veneția, ca și în Dubai, se va putea bea apa din mare

Foto: Dorina Ursente

La Veneția, ca și în Dubai, grație proiectului de desalinizare, se va bea apa din mare. Se pare că aceasta este o strategie a președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, de a combate seceta care a lovit reugiunea, potrivit Il Messaggero.

Construcția de instalații de desalinizare a apei marine este luată în considerare ca o opțiune ipotetică pentru valorificarea apei. Potrivit Asociației Internaționale de Desalinizare, un sistem a fost deja adoptat în alte 183 de țări, pentru un total de aproximativ șaisprezece mii de instalații, însă implementarea sa în Italia nu a fost încă stabilită.

„Trebuie să înțelegem cât ne va costa din punct de vedere energetic, deoarece transformarea apei sărate în apă dulce necesită energie. Dar dacă reușim, chiar și cu surse regenerabile, să punem în aplicare un sistem care să ne conducă către o economie circulară, de ce nu?”spune Zaia. De la teoria proiectului la practică: „Israelienii o fac, alte țări o fac, dar și orașe precum Dubai care sunt pline de grădini și palmieri, iar toate acestea sunt susținute de desalinizare”, a menționat Zaia.

Mai exact, Jesolo va fi un fel de mic Dubai, sau aproape, scrie  Il Messaggero.

Distribuie informația
Alte știri