Laborator Smart la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea

Școala Gimnazială „Oltea Doamna” a început în anul 2019 o colaborare cu REINERT Kunststofftechnik SRL din Oradea, companie cu capital german care are ca domeniu de activitate injectarea materialelor termoplastice pentru diferite industrii – automotive, medicală, aviatică, smart home.

Colaborarea constă în derularea unui opțional integrat, bazat pe experimente, STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), realizat săptămânal cu elevii claselor a V-a și a VI-a,  cu scopul formării abilităților și competențelor practice. Programul vrea să îi introducă pe copii în tainele științei, tehnologiei și ingineriei, să-i facă să gândească logic, rațional, oferindu-le șansa de a vedea tot ceea ce ne înconjoară dintr-o altă perspectivă.

Administratorul companiei REINERT, Octavian Petru, participă activ în cadrul acestor ore, elevii beneficiind de un cumul de proiecte, teste, inițiere în desenul tehnic, activități practice interactive, cum ar fi asamblarea roboților MI ROBOT BUILDER, formați din peste 1.000 de piese de tip lego, 6 tipuri diferite de angrenaje, componente de acționare a șuruburilor, arbore cardanic, șasiu.

„Implicarea firmei noastre în dotarea școlii și implicarea mea personală în actul educațional se datorează dorinței de a încuraja elevii să-și urmeze visurile, de a le deschide noi orizonturi, care pot fi decisive în alegerea carierelor viitoare. De asemenea, cred că o colaborare eficientă între instituțiile de stat și cele private poate să conducă formarea tinerilor orădeni la un alt nivel calitativ”, a declarat Octavian Petru.

Deoarece opționalul a avut un ecou pozitiv, atât în rândul elevilor cât și al părinților, Școala Gimnazială „Oltea Doamna” împreună cu firma REINERT au hotărât să doteze o sală de clasă la cele mai înalte standarde tehnice, pentru a facilita o educație de calitate superioară.

Laboratorul multifuncțional, inaugurat recent, a fost echipat cu mobilier modern, propice pentru orele de informatică și cele de STEM, și este dotat cu sistem de iluminare Smart, cu tehnologie LED și cu posibilitatea schimbării temperaturii luminii, creând uneori o atmosferă luminoasă, caldă, sau una care stimulează concentrarea, în funcție de activitățile desfășurate. De asemenea, elevii și profesorii beneficiază de o tablă inteligentă Samsung cu diagonala 85”, interconectată cu alte 3 display-uri așezate strategic, astfel încât, indiferent de poziția copiilor în laborator, ei să aibă parte de acces facil la informație. Toate aceste condiții și strategii moderne de învățare urmăresc o relație cât mai apropiată și eficienta între dascăli și elevi.

„Rolul școlii este de a-i pregăti pe elevi pentru viață, nu doar de a le oferi noțiuni la nivel teoretic. Educația este responsabilitatea întregii comunități, trebuie să răspundă atât nevoilor dezvoltării personale, cât și nevoilor social-economice, și cu toții suntem responsabili de formarea  copiilor. Sistemului de învățământ din România îi lipsește latura practică, necesară pentru a stabili conexiunile cu mediul înconjurător, cu viața reală. Prin aceste demersuri realizate împreună cu compania REINERT, investim în viitorul copiilor și implicit în viitorul comunității noastre. Mulțumim tuturor celor implicați pentru deschiderea fața de nevoile educației, pentru susținere și pentru suportul necondiționat”, a transmis prof. Florina Musca, director al Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”.

Distribuie informația
Alte știri