Lămâi din Turcia cu reziduuri de pesticide peste limită, retrase de la comercializare de două lanțuri de supermarketuri

Un lot de lămâi din Turcia, care a depășit valorile admise de reziduri de pesticide, a fost retras din două cunoscute lanțuri de supermarketuri din țară, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416″, se arată în anunțul de vineri, 24 februarie.”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs”, se precizează pe site-ul ANSVSA.

Cine a cumpărat aceste lămâi le poate returna în magazinele Carrefour în perioada 24 februarie-17 martie 2023.

Și lanțul de supermarketuri Profi a anunțat duminică, 25 februarie, că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.

Clienții Profi care au cumpărat lămâi din aceste loturi au fost sfătuiție să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze.

Distribuie informația
Alte știri