Lansarea cărții „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri”, la Oradea

Asociaţia Europeană „Dimitrie Cantemir” organizează în Amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor, lansarea cărții „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri”, coordonatori Mircea Dogaru și Viorel Ciobanu. Evenimentul are loc marți, 22 ianuarie, de la ora 13,30.

Volumul cuprinde 35 de studii și articole semnate de 32 de autori: cercetători științifici, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, laici și clerici, militari și civili, membri ai Asociației sau profesând în instituțiile care-l au ca patron spiritual pe Dimitrie Cantemir.

În ansamblu, cartea surprinde nu numai fațetele multiple ale personalității marelui cărturar, într-o nouă viziune exhaustivă, ci și ideea forță a conștiinței și necesității unității românești, care transpar din întreaga operă a academicianului european și bărbatului de stat, care a fost Dimitrie Cantemir. Volumul a mai fost lansat, în anul 2018, la Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Caransebeș, Craiova, București și Sibiu.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri