Lansarea celui de-al doilea apel de proiecte MIND4MACHINES

În cadrul proiectului european MIND4MACHINES, din care face parte și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, se lansează în data de 14 februarie 2023 cel de-al doilea apel de proiecte cu finanțare nerambursabilă dedicat dezvoltării, testării și comercializării de soluții digitale, de automatizare și robotică pentru industria prelucrătoare.

Apelul se adresează firmelor mici și mijlocii (inclusiv microîntreprinderi/startup-uri) care dezvoltă soluții pentru eficientizarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație și de management, precum: tehnologii digitale de tip hardware, software, securitate cibernetică, conectivitate, soluții de stocare de tip cloud, inteligență artificială, Internet of Things, Big Data, robotică, automatizări industriale, învățare automată (machine learning). Parteneriatele pot fi compuse din unul sau doi aplicanți cu rol de furnizori de tehnologie, alături de firmă din industrie care va asigura testarea și validarea prototipului.

Ghidul solicitantului este disponibil pe website-ul proiectului: https://mind4machines.eu/open-calls-2/

Bugetul apelului este de 1.620.800 euro și este compus din două scheme de finanțare, în funcție de maturitatea inovației propuse:

  • SCHEMA SUPORT PENTRU INOVARE pentru dezvoltarea produsului: proiecte cu buget maxim de 120.000 euro, respectiv maxim 60.000 euro per aplicant;
  • SCHEMA SUPORT PENTRU PRE-COMERCIALIZARE pentru validarea finală a produsului și sprijin pentru lansarea pe piață: proiecte cu buget maxim de 60.000 euro, respectiv maxim 30.000 euro per aplicant.

Termenul de depunere a proiectelor este 19 aprilie 2023, prin completare în format electronic, în limba engleză, pe platforma F6S.

Cel puțin 26 de proiecte vor primi finanțare începând din toamna anului 2023. Aplicanții vor putea beneficia suplimentar de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și accelerarea soluției inovatoare în cadrul Acceleratorului MIND4MACHINES.

Proiectul MIND4MACHINES este finanțat din programul european de cercetare-dezvoltare-inovare Horizon 2020 și se implementează de către un consorțiu format din 11 organizații de tip agenții de dezvoltare, camere de comerț, clustere, acceleratoare, institute de cercetare, centre de inovare și transfer tehnologic din 7 țări.

 
Distribuie informația
Alte știri