Lansarea Proiectului „Cărțile Audio – Mai Accesibile pentru Nevăzătorii Bihoreni”. Comunicat

Suntem încântați să anunțăm lansarea unui proiect, menit să aducă literatura mai aproape de comunitatea nevăzătorilor din județul Bihor! Proiectul „Cărțile audio – mai accesibile pentru nevăzătorii bihoreni” este inițiativa Asociației Nevăzătorilor din România Filiala Bihor și este finanțat de Consiliul Județean Bihor.

Scopul și Obiectivele Proiectului

Scopul principal al acestui proiect este de a îmbunătăți accesul persoanelor nevăzătoare din județul Bihor la resurse culturale și educative prin intermediul cărților audio. Ne propunem să:

•Creștem numărul de nevăzători care lecturează cărți audio cu minim 30 de persoane până la finalizarea proiectului.

•Organizăm un eveniment cultural și un concurs de cultură generală, cu participarea a cel puțin 25 de persoane nevăzătoare, evaluând astfel impactul accesului îmbunătățit la cărțile audio.

•Îmbunătățim și accesibilizăm platforma de accesare a cărților audio, astfel încât aceasta să fie disponibilă pe orice tip de dispozitiv (Android, iOS, Windows).

Finanțare și Cofinanțare

Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 20.000 RON din partea Consiliului Județean Bihor, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general. De asemenea, Asociația Nevăzătorilor din România Filiala Bihor contribuie cu o cofinanțare de 2.300 RON, reprezentând 10,31% din bugetul total al proiectului.

Importanța Cărților Audio pentru Nevăzători

Accesul la cărți audio este esențial pentru persoanele nevăzătoare, oferindu-le o modalitate practică și accesibilă de a se bucura de literatură și informații. Acestea permit ascultarea repetată, benefică pentru învățare și divertisment, și elimină barierele asociate cu media tipărită tradițională și cărțile Braille.

Beneficiile Proiectului

Prin acest proiect, vom moderniza un server FTP existent pentru a facilita accesul la cărți audio și vom organiza un concurs de cultură generală pentru a stimula interacțiunea socială și dezvoltarea personală a nevăzătorilor. Ne propunem să creștem independența culturală a persoanelor nevăzătoare și să le oferim instrumentele necesare pentru a participa activ în comunitatea lor.

Participarea Comunității

Succesul acestui proiect depinde de implicarea activă a comunității. Invităm toți susținătorii să ni se alăture în promovarea accesului la cultură pentru nevăzători și să contribuie la organizarea și desfășurarea evenimentelor planificate.

Distribuie informația
Alte știri