Lansarea proiectului educativ „Next generation – între vis și realitate ”, suport în alegerea unei cariere

Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea, în parteneriat cu Asociația ,,Împreună spre succes” au demarat proiectul educativ local ,,Next generation- între vis și realitate” care își propune să le ofere suport elevilor în alegerea unei cariere congruente cu valorile, interesele si abilitățile lor.

Scopul acestui proiect este de familiarizare a elevilor cu cerințe educaționale speciale cu diferite profesii, descoperirea aptitudinilor şi valorilor personale în privinţa orientării profesionale încă din clasele gimnaziale şi nu în ultimul rând motivarea lor pentru învăţare şi implicare în formarea propriului viitor. Asociația ,,Împreună spre success” a beneficiat de sprijinul partenerilor: Chef George Furdui – restaurant Padiș, Băile Felix, SC Celestica (România) SRL, Plexus Services RO SRL, H.Essers SRL, Construcții Erbașu S.A., SC Reinert Kunst Stofftechnik SRL,  Turism Felix S.A., Asociația Mihuț Florian.

În data de 2 martie 2023 s-a desfășurat workshop-ul gastronomic la care au participat 10 elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la calificările bucătar și cofetar – patiser. Elevii au beneficiat de îndrumarea chef-ului George Furdui și a echipei sale.

Elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea dintr-o bucătărie HORECA, să vadă  ce înseamnă munca în echipă, greutățile și mai ales dăruirea și împlinirea resimțite la finalul unei zile de muncă.

” Renunțând la visul vostru niciodată nu veți ști cât de aproape ați fost de împlinirea lui! Să nu renunța și, să credeți în visul vostru pentru că universal aparține oamenilor care cred în visele lor”, a spus chef George Furdui, cel care le-a oferit o extraordinară lecție de motivație.

Copiii au gătit, cu îndrumarea chefilor două preparate: un main – course – paste carbonara și un desert spectaculos – duo lava cake.

Mulțumim chef George Furdui și echipei sale pentru dăruire, răbdare și căldură, pentru că au oferit copiilor încredere și dorință de a reuși – oameni speciali pentru copii speciali.

În această lună urmează ca elevii de la alte specializari sa viziteze compania Celestica si Plexus unde îi așteaptă alte workshopuri, cît și sesiuni de coaching motivațional.

Alexandra Micula

Distribuie informația
Alte știri