László Tőkés: „Dorim să dobândim drepturile autonomiei maghiare!”

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), László Tőkés, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, că „schimbarea de regim din 1989 nu este completă dacă nu au loc schimbări şi în ceea ce priveşte minorităţile”.

„Considerăm că schimbarea de regim trebuie să aibă loc şi pe plan minoritar, deoarece schimbarea de regim prin căderea dictaturii în România nu este completă fără o astfel de schimbare de regim pe plan minoritar, respectiv dorim să dobândim libertatea comunităţii noastre, mai ales prin dobândirea autodeterminării, a drepturilor autonomiei maghiare”, a spus Laszlo Tokes.

În context, el a amintit de Tratatul de la Trianon.

„Paralel cu aniversarea Revoluţiei are loc anul acesta centenarul Dictatului de la Trianon, de când Transilvania a fost alipită Regatului Român. Cum se ştie, nu ducem o politică revendicativă, negativă în legătură cu acest centenar, ci punem accentul pe solidaritatea naţională şi pe o atitudine pozitivă faţă de cele întâmplate cu 100 de ani în urmă”, a menţionat preşedintele CNMT.

László Tőkés a adăugat că până şi „nomenclatura UDMR” a uitat de revendicările comunităţii maghiare.

Alte știri