Lebedele salvate din reziduurile de la Suplac au fost furate din centrul unde erau ingrijite

Trei lebede care au fost salvate, la sfârşitul lunii aprilie, de specialiştii Centrului de Reabilitare a Animalelor Sălbatice aparţinând Grupului Milvus din Târgu Mureş, după ce au aterizat pe un batal plin de reziduuri petroliere din Suplacu de Barcau, au dispărut din adăpostul pentru păsări aflate în recuperare.

“Eforturile noastre de salvare a celor trei lebede de vară, pe care le-am primit în Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice, au luat o conotaţie nu prea pozitivă. Colegul nostru care avea grijă de ele şi care încerca să le dea de mâncare a constatat, în cursul zilei de luni, că acestea au dispărut. Lebedele erau în centrul din Târgu Mureş, unde erau sub supraveghere, deoarece penele lor erau încă îmbibate cu ulei, urmau să fie pregătite pentru o nouă spălare. Apoi urma să le alegem un habitat, un lac, în apropierea oraşului pentru a le putea ţine sub supraveghere, deoarece cazul lor a fost deosebit de grav. Au venit de la Suplacu de Barcău, unde au aterizat pe un batal plin de reziduuri petroliere, le-am primit într-o noapte, când noi, o echipă de la Grupul Milvus, şi Vets4Wild ne-am chinuit să le spălăm şi să le menţinem în viaţă, să încercăm să facem tot posibilul ca aceste păsări să trăiască. Atunci am primit şase lebede, dar trei nu au supravieţuit. Şi iată că acum cele trei lebede au dispărut, credem că au fost furate de la centrul nostru din Târgu Mureş”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Iulia Vizi, din partea Grupului Milvus.

Cazul a fost sesizat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, care efectuează cercetări cu privire la dispariţia păsărilor.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii “Grupul Milvus”, Tamas Papp, a declarat presei că lebedele nu puteau zbura având încă penele îmbibate cu ulei şi deci ipoteza că acestea şi-au luat zborul este exclusă, însă nu exclude posibilitatea furtului acestor păsări şi uciderea lor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri