Lecţii de pescuit pentru elevi bihoreni, oferite de Aqua Crisius în tabără pe Valea Iadului

APS Aqua Crisius a organizat în perioada 6-8 septembrie 2019 o tabără de inițiere în pescuit cu muscă artificială a copiilor de pe Valea Iadului.

10 copii cu vârste cuprinse între 9 si 14 ani, au aflat noțiuni noi despre recunoașterea speciilor de pești, management piscicol, legislație, etică, entomologie, ihtiologie, fly tying (confecționarea muștelor artificiale) și casting (lansarea șnurului de pescuit). Totodată ei au avut ocazia să își confecționeze propriile muște artificiale, să dobândescă o tehnică adecvată de pescuit și chiar să o exerseze pe râu.

Tabăra a fost organizată la Remeți, pe Valea Iadului, cu finanțarea companiei Eltex Recycling, prin intermediul căreia, toți participanții, selectați încă din luna iunie în urma unei preselecții desfășurate în școală, au beneficiat de echipament complet de pescuit cu muscă artificială (compus din cizme până la piept, minciog cu plasă cauciucată, ochelari polarizați, băț, mulinetă, șnur, leader și tippet), dar și de servirea mesei de prânz în toate zilele taberei.

Foto: facebook Aqua Crisius

Distribuie informația
Alte știri