Lecții de prevenire pentru copiii bihoreni, în on-line

Pe parcursul lunii mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor au continuat acțiunile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, acasă și în mediul on-line.

Polițiștii de prevenire bihoreni au organizat întâlniri în mediul on-line cu elevii claselor întâi înscriși în programul preventiv, pentru a-i informa pe copii cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor.  În acest sens, polițiștii au pus la dispoziția copiilor, pe platformele de învățământ on-line folosite de unitățile de învățământ din județul Bihor, materiale video înregistrate de polițiștii de prevenire bihoreni, adevărate lecții de prevenire, din care copiii au putut învăța cum să se ferească de pericole, cum să adopte un comportament preventiv în situații de risc, au aflat despre ce au de făcut când rămân singuri acasă, cum să gestioneze relația cu mediul on-line, cum să caute informații în mediul virtual, cui să ceară ajutorul în caz de nevoie, dar și ce au de făcut atunci când ies pe stradă, la plimbare cu bicicleta alături de părinți și semnificația unor indicatoare rutiere. De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni s-au alăturat, ca invitați, în discuțiile cu copiii de pe platformele de învățământ on-line, răspunzând curiozităților copiilor și purtând un dialog constructiv cu aceștia.

În contextul Zilei de 1 Iunie, polițiștii de prevenire bihoreni i-au implicat pe copii într-un concurs de desene cu mesaje preventive pe teme de educație rutieră. Astfel, copiii de la 13 instituții de învățământ din județul Bihor au răspuns demersului polițiștilor, realizând peste 120 de desene. Școlile implicate în concursul de desene sunt Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, Liceul Tehnologic Penticostal „Betel”, Liceul Tehnologic nr. 1 Popești – structura Voivozi, Liceul Teoretic „Petőfi Sandor” Săcueni, Școala Gimnazială „Floare de Lotus” Sânmartin, Școala Gimnazială nr.1  Lăzăreni, Școala Gimnazială nr. 2 Talpoș, Școala Gimnazială nr.1 Tămășeu, Școala Gimnazială „Kazinczy Ferencz” Șimian și Școala Gimnazială nr.1 Chijic.

Desenele trimise de copii au fost premiate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Bihorene, care au trimis, fiecărui participant, o diplomă de apreciere.

Alte știri