Lectoratul de franceză al Facultății de Litere vă invită la film: Amélie

A doua seară dedicată cinematografiei franceze, va avea loc joi, 5 mai 2022, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, de la ora 17:00. Rulează Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, tradus în românește: Amélie. 

Filmul, realizat în anul 2001, de Jean-Pierre Jeunet, având-o în rolul principal pe Audrey Tautou, este o comedie romantică, vorbită și subtitrată în limba franceză.

Accesul publicului este gratuit.

Amélie nu a fost o fetiță ca oricare alta. În copilărie, Amélie a avut un singur prieten – un peștișor sinucigaș. Amélie a crescut acum și a devenit chelneriță în Montmartre. Viața ei este simplă: îi place la nebunie să spargă crusta cremei de zahăr ars, să arunce cu pietricele în Sena, să se uite la oameni și să-și lase imaginația să zburde. Până într-o zi, când descoperă o cutie veche cu amintiri din copilăria cuiva pe care nu îl cunoaște. Atunci totul se schimbă. E ziua în care a hotărât că are o misiune pe această lume: să schimbe viețile celor din jur. Născocește tot felul de stratageme ca să intervină neștiută în existența celor care o înconjoară. Dar misiunea lui Amélie e dată peste cap de întâlnirea cu un băiat ciudat, Nino Quincampoix (Mathieu Kassovitz). Amélie e fascinată de Nino, dar preferă să se joace de-a v-ați-ascunselea cu el. După mai multe încercări de a se apropia de el, se răzgândește. Din fericire, „omul de sticlă”, care o urmărește printr-un binoclu, știe că jocul nu este de ajuns pentru Amélie și o împinge în brațele lui Nino.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri